Uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre, “yağlı saçlar” insanlara küçük bir ipucu veriyor:
Bazı insanların saçları diğerlerine nazaran çok daha çabuk ve çok yağlanır. Bu da hem görüntünüzü bozan hem de canınızı sıkan durumların başında gelen unsurlardan biridir. Saç yağlanmasının temel sebebi saç tiplerindeki ter bezinin kalay ve bakır maddelerini fazla salgılamasıdır. Bu da saçlarımızda yağlı bir görünüm oluşmasına sebep olur.
Zeki insanların da bünyesinde normal insanlara göre daha fazla kalay ve bakır maddesi bulunur. Yani bu iki durumu göz önünde bulundurduğunuzda saçları çabuk yağlanan birinin kuru saçlara sahip birinden daha zeki olabileceği kanısına varabilirsiniz.
Yapılan incelemeler gösteriyor ki zeki insanların saçlarında kalay ve bakır madenleri oldukça fazladır. Bu da saç yağlanması durumunun en çok görüldüğü vakalardan biridir. Çünkü saç yağlanmasının temeli kalay ve bakırdır.
Tabi zekisiniz ve saçlarınız yağlanıyor diye saçlarınıza bakım yapmayacağınız anlamına gelmiyor. Öncelikle saçlarınızı yıkarken şampuanın iyice köpürmemesi saçlarınızın yağlı kanıtlayan gösteren en önemli göstergedir. Bu yüzden şampuan iyice köpürene kaar saçlarınızı birkaç kez yıkayın. İyice köpürdüğünde anlayın ki saçlarınızdaki yağlardan geçici de olsa kurtuldunuz.
Öncelikle eğer saçlarınız yağlı isenemlendirici özelliği olan şampuanlardan uzak durmalısınız. Yağı saçlar için satılan şampuanlardan kullanın ve saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Son durulamayı da mümkün olduğunca soğuk suyla yapın. Bu işlem saç derilerinizin yenilenmesini sağlayacaktır. Yağlı saçlar için en önemli unsur saçlarınızı sık sık yıkamanız ve onlaraözen göstermenizdir.
Öncelikle eğer saçlarınız yağlı ise nemlendirici özelliği olan şampuanlardan uzak durmalısınız. Yağlı saçlar için satılan şampuanlardan kullanın ve saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Son durulamayı da mümkün olduğunca soğuk suyla yapın. Bu işlem saç derilerinizin yenilenmesini sağlayacaktır. Yağlı saçlar için en önemli unsur saçlarınızı sık sık yıkamanız ve onlara özen göstermenizdir.
Bir önceki yazımız olan Ece Temelkuran'ın Üniversite Konuşmasından Bir Kısım.. başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.