Askıda Ne Var ? Askıda Paylaşmak Var! Öğrencilere Yönelik Sosyal Sorumluluk Projesi

Herkese Merhaba Arkadaşlar,

Bugüne kadar Linux, CentOS, SSH, PHP, MySQL, HTML, CSS, Şiir, Tedaş vs. derken bir çok kategoride paylaşımlar yaptım yalnız bunların %90 ‘ı sadece belirli bir kesime hitap eden paylaşımlardı. Bu yazımda sizlerle paylaşmak istediğim çok daha önemli bir kitleye ve çok daha önemli bir konuya ve projeye değineceğim.

İnternette gezinirken az önce gördüğüm: tebessüm ve mutlulukla incelediğim bir sosyal sorumluluk projesi;

Askıda Ne Var?

Askıda Paylaşmak var!

Askıda Ne Var  Askıda Paylaşmak Var Öğrencilere Yönelik Sosyal Sorumluluk Projesi

Aslında bu projeyi anlatmak için kalemimin yeterli kalacağına hiç inanmıyorum bu sebeple; ben naçizane görüşlerimi paylaşıp sizi ilgili sayfaya yönlendirmek istiyorum.

Takvimler 2014 yılının sonuna yaklaştığımızı gösterirken, hala günümüz şartları ve koşullarının yeterli olmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz ve maalesef gençlere özellikle öğrencilere gereken önemin verilmediğini, bu önem verilse dahi ihtiyaç ve koşulların yetersizliği apaçık ortada. Dolayısı ile herkese çok daha fazla görev düşüyor. Siz de yardımcı olabileceğiniz ne varsa elinizi taşın altına koyabilirsiniz, unutmayın bu bir döngüdür!

En azından bu projeyi çevrenizdekilere duyurabilirsiniz.” diyerek bir de ilgili proje sayfasından “Amaç ve Yararları” alıntı yaparak sunalım;

“Amacımız ve Yararları

Türkiye’deki kriz ortamında maddi gelirleri olmayan ve ailelerinin desteğiyle öğrenim hayatına devam eden üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek imkânı sunulmasıdır. Öğrencilere yardım etmek isteyen kişi ve kurumların kolayca yardımlarını aktarabilecekleri bir sistemdir. Toplumun unutulmuş gelenek ve göreneklerinin tekrar hatırlanmasını sağlamak, toplumun vicdani değerleri ile üniversite öğrencilerine küçük bir katkıda bulunmaktır.

  • Günümüzde birçok sosyal yardımlaşma grubu temel ihtiyaçları sahiplerine ulaştırmaya çalıştırmaktadır. Karışık organizasyon yapıları, yeterli şeffaflık ve bilinirlik taşımadığından sosyal yardımlaşma boyutunda yeni bir model gerekliliği ortaya çıkmıştır.
  • Eski bir ananeyi yaşatmak toplumun tarih ile olan köklerini güçlendirecektir.
  • Bu organizasyonlar toplum içerisinde farklı gruplar arası müşterekler oluşturmaktadır.
  • Farklı gelir seviyelerinin birbirinden haberdar olmasını sağlamaktadır.
  • Sosyal sorumluluk sahibi kişi ve kurumların diledikleri yardımları kolaylıkla yapmasını sağlamaktadır.
  • Örnek bir medeniyetin gelişimine katkı sağlamaktadır
  • Gelecek nesillere paylaşımcı bir karakter aşılayacaktır.
  • Kurumlar ve kişiler üzerlerine düşen sosyal sorumluluklarını gerçekleştirmiş olacaktır.
  • Hibeyi yapan kurum ya da kişinin sosyal sorumluluğu diğer kurum ya da kişilere örnek olacaktır.”

 

Proje sayfasına yan taraftaki bağlantı adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz: http://www.askidanevar.com/

 

Öğrenci


Bir önceki yazımız olan SolusVM Kurulumu (Resimli/Nasıl) CentOS/RHEL/Scientific 5/6 - How to install başlıklı makalemizde install, lisans ve selinux hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın