Google ‘dan Arıyoruz! ?

Google'dan Arıyoruz üst sıraya çıkın!

“Merhaba, X bey / Y Hanım ile mi görüşüyorum? Ben Google ‘dan Şahin. Sitenizi Google arama sonuçlarının üst sıralarında görmek istemez misiniz? .. Bunun için çalışma yapıyoruz. Sitenizi ve firmanızı inceledik bu çalışma için uygun görünüyor bir an önce” .. bla bla

 

Sevgili arkadaşlar,

Az önce bir müşterimizle yapmış olduğum görüşmeden sonra bu yazıyı yazma gereği duydum. Google ‘dan aradığını söyleyen birisi bizimkileri ikna etmiş ve onlara seo hizmeti satmışlar. Niye bize danışmadınız diye sorduğumda ise, “Sizi yeterince meşgul ediyoruz, yetkilimiz de uygun görünce başladık bir kere ama sonradan fark ettik olayı..” yanıtını aldım.

 

Bu şekilde bir çok ajans, call center ‘lar üzerinden Google adına aradıklarını dile getirerek SEO ve SEM hizmeti pazarlıyor. Buradaki dikkat çekmek istediğim nokta, yanlış bilgilerle sizleri kandırıyor, dolandırıyorlar ve bunların bazıları hiç de cüzri olmayan fiyatlarla sizi ikna etmiş oluyor. Bu konuda halihazırda çalışmakta olduğunuz, güvendiğiniz bir yazılımcınız ya da danışmanınız varsa karar vermeden önce ona danışın, aldığınız yanıt sizi tatmin etmezse yarım saatinizi buna ayırın ve arama motorları üzerinden yapacağınız küçük bir araştırma ile farklı firmalardan bilgiler ve teklifler alın. Bu işlemden sonra bu konuyla ilgili hiçbir bilginiz olmasa dahi aldığınız bilgiler sayesinde kafanızda bir şeyler oturacak ve farklı firmaların size sunmuş olduğu avantajlar ve çalışma tarzlarını göz önünde bulundurduğunuz zaman karar vermeniz kolay olacak. Üstelik neredeyse bütün firmaların ücretsiz analiz ve teklif hizmetleri var, değerlendirin bunları, (bizim de:).

Böyle yapcaklarına güzel güzel, Google çözüm ortağı olsalar, ya da satış ortağı ve bu şekilde dile getirseler, yine güzel bir cazibesi var zaten. Ne gereği var insanları kandırmanın, hayır ama biz Google ‘dan arıyoruz! Neyse..

Peki Google gerçekten sizi arar mı?

Evet arayabilir ama kendi kurumsal/dijital numaralarından arar ararsa ve SEM (reklam) hizmeti için arar. Muhtemel iki numara, 0850 390 2100 ve 0850 390 2060 ‘dır.

Özellikle böyle bir zamanda hayatın her alanında daha çok bilinçli olmak zorundayız,

Bilinçle kalın.

 

 


Bir önceki yazımız olan Hangi programlama dili nerede kullanılır? Yeni başlayanlara tavsiyeler nelerdir? başlıklı makalemizde Hangi programlama dili nerede kullanılır, Hangi programlama dilini seçmeliyim? ve Yeni başlayanlara tavsiyeler nelerdir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın