SOLVED – Error Establishing a Database Connection +Different Solution!

Merhaba Arkadaşlar,

Dünya genelinde kullanılan en popüler web uygulamaları arasında yer alan WordPress için karşılaşılabilen ve bazen çok can sıkıcı olan Error Establishing a Database Connection hatası yani Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu Türkçe karşılığı olan hatanın klasik çözümlerini ve muhtemelen birçok forum, blog gezip görmediğiniz WordPress ‘in bu durum için sunmuş olduğu çözümü sizlerle paylaşacağım, gelin bu hatasının sebeplerine ve çözümlerine şöyle bir bakalım.

(You must look at page down for English solution.)

Error Establishing a Database Connection hatasının nedenleri

Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu hatasının nedenleri

  1. wp-config.php dosyasındaki verilerin değişikliğe uğramış olması,
  2. Sunucuda MySQL servisinin anlık bir problem yaşıyor olması (nadiren görülen bir sebeptir; hosting sağlayıcınıza göre değişir),
  3. WordPress veritabanı yapısının zarar görmüş olması (nadiren karşılaşılan, düşük bir ihtimal gibi görünen ama son ihtimalde kesin sebep olan bir durumdur.)

Error Establishing a Database Connection hatasının çözümleri

Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu hatasının çözümleri

  1. wp-config.php dosyasında siz bir değişiklik yaptıysanız, ya da başka birisi yapmış olabilir diye düşünüyorsanız wordpress dbuser, password vb. gibi bu bilgileri güncelleyip tekrar deneyebilirsiniz.
    Eğer sunucu değişikliği yaptıysanız ve bu bilgilerde değişiklik söz konusu olduysa dbserver (localhost/ip) kısmını gözden kaçırmadığınızdan emin olun ve tabi db ön eki.
  2. Eğer bir hosting kullanıcısıysanız; sunucuda anlık bir sorun söz konusu ise bir süre bekleyip tekrar kontrol edin ve sorun devam ediyorsa durumu hosting sağlayıcınıza bildirin. (Sık sık bu sorunu yaşarsanız, hosting sağlayıcınızı değiştirin.)
  3. İşte.. Asıl bahsetmek istediğim madde bu, diğer iki maddeyi neredeyse her WordPress kullanıcısı tahmin eder ve dener. Her neyse adım adım aşağıdaki işlemleri deneyin muhtemelen problemin çözümüne bu madde yardımcı olacaktır.
    1. wp-config.php dosyasını açın ve aşağıdaki kod betiğini <?php etiketinin hemen altına ekleyin. (kodlama türünün utf-8 olmasına dikkat edin; örneğin Notepadd++ Kodlama Utf-8)
      define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
    2. siteniz.com/wp-admin/maint/repair.php <- url adresini tarayıcınızda çalıştırın
    3. İlk olarak veritabanını tamir et butonunu kullanın ve kısa bir süre bekleyin, tamir edilmesi gereken tablo/lar varsa WordPress bunu sizin için yapacaktır.
    4. Son olarak Veritabanını Tamir Et ve İyileştir butonuna tıklayın ve bekleyin, yine WordPress sizin için gerekli işlemleri yapacaktır ve sonuçları sizinle paylaşacaktır.
    5. Şimdi sitenizi kontrol edebilirsiniz, muhtemelen problem çözülmüş olacaktır, wp-config.php ‘ye eklediğiniz kod betiğini silin ya da // yorum satırı yapınız.

Başarılar
İyi çalışmalar.

 

Hi Guys!

I want to talk to you about Error Establishing a Database Connection error’s causes. Yes, let’s look.

  1. your wp-config.php can has mistake.
  2. your server’s mysql service is can living some problem
  3. your wordpress db may be damaged

And, Error Establishing a Database Connection Solutions

Solved Error Establishing a Database Connection

  1. you can check your wp-config file and if it need to change, you can do..
  2. if you a hosting user, you can wait and say to your hosting provider
  3. you should try;
    1. open the wp-config.php file and add this script code after the <?php tag
    2. define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
    3. yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php <- you work the this url on the browser
    4. You should click Repair Database button,
    5. and than, you should click Repair and Optimize Database button. and now you must check your web site and if it is okay,
      You must remove script code ( define(‘WP_ALLOW_REPAIR’,ture); )

(I’m sorry for my bad language. I am developing.)

Good luck and good work!

 


Bir önceki yazımız olan PHP 7 GELİYOR! Getting Ready for PHP 7! #PHP7 başlıklı makalemizde Getting Ready for PHP 7!, PHP 5 ve PHP 7 Farkları ve PHP 7 hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın