Yüzük Neden Sol Ele Takılır? Yüzük Parmağı Neye Göre Seçilmiştir?

Daha önce mutlaka merak etmiş olmalısınız.. Yüzük neden sol ele takılır? Ya da Yüzük parmağı neye göre seçilmiştir?

Eski Mısırlı İnançları..

Milattan 2800 yıl önce Mısır’da yaşayanlar dairenin veya halka şeklindeki cisimlerin, başlangıç ve bitiş noktalarının olmaması nedeni ile sonsuzluğu temsil ettiklerine inanıyorlardı.


Yüzük evliliğin sonsuza dek süreceğini simgeliyordu. Sonra bu inanç ve adet Romalılar vasıtası ile iyice yaygınlaştı. Kazılarda o devirlere ait çok ilginç evlilik yüzüklerine rastlanılmıştır.


Evlilik yüzüğünün sol ele ve sondan bir önceki parmağa takılmasının sebebi ise modern tıbbın gelişmesinden önceki devirlere ait yanlış bir insan anatomisi bilgisidir. O zamanlarda dolaşım sistemimizdeki ana damarın sol elimizde bu parmaktan başlayıp kalbimize gittiği sanılıyordu. Böylece buraya takılan yüzükler evli çiftin kalben bağlılığını simgeliyordu. Gerçi şimdi damarların nereden gelip nereye gittiği biliniyor ama bu da bir gelenek olarak kaldı.


Bir önceki yazımız olan SOLVED - Error: File contains no section headers. file: file://///etc/yum.repos.d/9xhost.repo, line: 1 'enabled=1\n' başlıklı makalemizde Error: File contains no section headers, file: file://///etc/yum.repos.d/9xhost.repo line: 1 'enabled=1\n' ve Loaded plugins: fastestmirror protectbase security hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın